Mád, mint Tokaj-Hegyalja egyik jelentős, történelmi települése, a borvidék meghatározó szőlőterületeivel rendelkezik. E területek változatos vulkanikus talaja, ideális fekvése és egyedi mikroklímája révén magas minőségű, izgalmas borok megszületésének adnak lehetőséget. A borok létrejöttének a szőlőterület, a szőlő és az ezeket kezelő, évszázadok alatt csiszolódott, emberi tudás mellett egy fontos eleme még a borászati épület is. Hegyaljára jellemző módon, Mádon is, e borászatok többnyire nem kint, a szőlőben, hanem a település történelmi szerkezetében helyezkednek el, beilleszkedve a település szövetébe, lakó- és különféle középületek szomszédságába. Ebből fakadóan e borászatok kisvárosi vagy falusi hangulatúak, sajátos polgári miliőjükkel elsősorban nem üzemek, hanem a borral összeforrt település szerves és mindennapi életének részei. A „Juliet Viktor” borászat is egy ilyen. A településmagban, a történelmi városszerkezetben helyezkedik el, egy egykori régi parasztház felújítása és bővítése révén. Az épület kialakítása során a régi épület hangulatának átmentése, a történelmi utcaképbe való megfelelő illeszkedés, a mai kor modern kihívása és a szintén modern technológia megfelelő kiszolgálása egyaránt szerepet játszott. Egy időtlen ház kialakítása volt a cél, amely olyan, hogy akár 100 éve is ott lehetett volna, ugyanakkor nem archaizáló, hanem a maga módján modern, nem bújtatja egy régi köntös mögé a ma igényeit és a modern technológiát. A korok összekötéséhez jó támaszt nyújt a helyi anyagok használata, azon belül is a mádi mészkő erős megjelenése a házon. E hegyaljai kőzet az itt készített borok karakterének kialakulásához is jelentősen hozzájárul, szerepe így többrétegű.