nézet a Szállás utca felől
Salamin Miklós  |  tervező 

A Kőbánya ipari övezetében lévő saroktelken egy, a 30-as években épült igen rossz állapotú eredetileg is ipari üzemnek épült földszintes, magastetős épület állt. Az eredeti megbízás ennek az épületnek a minél költségtakarosabb bővítésére (emeletráépítésre) szólt. Szerencsére a kiviteli terv készítésére az eredeti épület megtartása elvetésre került. Az új ház homlokzati kialakítását és alaprajzi elrendezését azonban addigra a régi öreg épület már meghatározta.

Az épület tulajdonosa, a Szilor Kft. vegyi anyagok (pl. sziloplaszt, PUR hab stb.) gyártásával és árusításával foglalkozik. Az L alakú épület rövidebbik szárnyában a földszintre üzlet és a hozzá kapcsolódó raktár, az emeletre az irodák, öltözők és egyéb kiszolgáló helyiségek kerültek. A hosszabbik épületszárny mindkét szintjén a gyártórész és a kapcsolódó raktárak kerültek elhelyezésre.
 

Publikáció:

Országépítő (2004/1)

Alaprajz (2004/8)

Építészfórum (2005.08.15.)

Index (2005.10.)

Helységlista:

1 - munkatér, 2 - raktár, 3 - recepció és üzlettér, 4 - üzemvezető, 5 - kompresszor, 6 - hulladék, 7 - iroda, 8 - tartózkodó, 9 - öltöző, 10 - fürdő, 11 - teakonyha, 12 - kazánA honlap a GKM támogatásával készült.  
Ön a(z) 18632. látogató.